
IECEE OD-5002-F3:2021 © IEC 2021 – 1 – Ed.2.1 
CTL Provisional DECISION SHEET (PDSH)  2021-02-03 

 

 
Disclaimer: This document is controlled and has been released electronically.  
Only the version on the IECEE Website is the current document version 
 

CTL Provisional DECISION SHEET (PDSH) 
 

Standard(s) (incl. year) Subclause(s) Tracking No. Year 

IEC 60598-1:2014+A1:2017 

 

10.2 PDSH 2183 2022 

Category 

LITE 

Subject Keywords Developed by 
To be 
approved 

SPD 

 

SPD  

Shunt connected 
capacitors 

ETF 5 2023 CTL 

Plenary 
Meeting 

Question 

When performing electric strength test, the Surge protective device can be disconnected as the 
components is a) Shunt-connected capacitors following IEC 60598-1 Section 10.2?  

 

Decision 

The surge protective device can be disconnected for fixed Class I luminaires. Even when integrated 

in the controlgear. The controlgear shall only be in compliance with the IEC/EN 61347 series (IEC 

61643-11 may not to be considered in this case). 

Explanatory notes 

The question will be shared with IEC TC34 WG7.  

  
 
 
 


